top of page

Educatie

EDUCATIEF PROGRAMMA VOOR BOVENBOUWLEERLINGEN

 

Stichting Beeldentuin BlueBay biedt een gratis educatief programma aan van ongeveer 1,5 à 2 uur voor de bovenbouwleerlingen van het VO op Curaçao. De leerlingen lopen een route door de beeldentuin, krijgen informatie over de beelden die zij tegenkomen en maken opdrachten op een antwoordblad. Het materiaal is beschikbaar in het Nederlands of Papiamentu.

 

Klassen kunnen komen onder schooltijd of leerlingen kunnen deze route ook individueel als opdracht doen. Neem voor een schoolbezoek graag vooraf contact op met Tosca Geneste +599 9 5132255 van het BlueBay Resort, zij kan het schoolbezoek met u plannen. Voor schoolklassen biedt BlueBay Resort de mogelijkheid om na afloop van de excursie gebruik te maken van de baai. Geheel gratis maar wel in overleg.


Het educatief materiaal is hieronder te downloaden. (Ook andere geïnteresseerden kunnen hier natuurlijk gebruik van te maken). De lesbrieven kunnen worden gedownload op een computer, mobiel telefoon of tablet. Het Antwoordenblad moet worden geprint.. Eenmaal op de Beeldentuin kan een beeldenroute worden gelopen. Bij veel beelden in de Beeldentuin zijn opdrachten en vragen. Leerlingen kunnen die, alleen of met elkaar, beantwoorden op het Antwoordenblad. Bij de beschrijving staat waar de kunstwerken zich bevinden. De route is lopend eenvoudig te volgen.

 

Bij veel werken staan twee symbooltjes. Beide symbooltjes verwijzen naar verrijkingsstof. Op school of thuis kunnen Zoekopdrachten gemaakt worden met behulp van internet, waarbij dieper wordt ingegaan op een kunstenaar. De andere opdrachten, Stadsopdrachten, horen bij kunstwerken van de desbetreffende kunstenaar die ergens anders op het eiland te vinden zijn.

WELCOME

Welcome visitors to your site with a short, engaging introduction. Double click to edit and add your own text.

bottom of page