top of page

Missie & Visie

activiteiten- en beleidsplan

csm_Prinses_Beatrix_beeldentuin_d7c9aa81e2.jpeg

Missie

Stichting Beeldentuin Blue Bay wil een krachtige impuls geven aan de Caribische beeldende kunst in binnen- en buitenland.

Visie

Beeldentuin Blue Bay wil een toonaangevende beeldentuin zijn waar 3-dimensionaal werk van kunstenaars uit het Caribisch Gebied -en werk van kunstenaars die thema's of materialen gebruiken uit dit gebied- tentoon worden gesteld. Hiertoe verzamelen wij, bij voorkeur monumentaal, werk wat toegankelijk is en wordt gemaakt voor een groot en breed publiek.

BELEIDS- EN ACTIVITEITENPLAN 2022-23

Het beleid van het bestuur van de Stichting Beeldentuin Blue Bay is erop gericht om het Beeldenpark met voornamelijk Curaçaose kunstenaars uit te bouwen op Blue Bay Resort op Curaçao. Het bestuur richt zich de komende periode op het verwerven van fondsen, sponsoring en schenkingen om activiteiten te ontplooien en opdrachten te kunnen geven aan Curaçaose kunstenaars. Tevens is een goede band onderhouden met de bewoners van Blue Bay een belangrijk aandachtspunt, immers zij zijn de gastheren en - vrouwen van de Beeldentuin Blue Bay. Ook richten wij onze energie op internationale samenwerkingen om sculpturen, om te beginnen van Nederlandse musea, in bruikleen te krijgen. Het bestuur wil in samenwerking met de Curaçao Tourist Board (CTB) (cruise) toeristen rondleidingen gaan aanbieden, maar ook een stroom rondleidingen genereren voor de eilandbewoners zelf. Educatie is eveneens een belangrijk aandachtspunt van de Beeldentuin. Wij streven ernaar dat ieder schoolgaand kind de Beeldentuin minimaal één keer onder schooltijd heeft bezocht tijdens de schoolcarrière van 4-18 jaar. Daartoe worden producten ontwikkeld, rondleiders getraind en banden met het onderwijs gesmeed. Een sterk accent ligt tot 2027 op het plaatsen van sculpturen van Curaçaose kunstenaars en het opbouwen van de beeldentuin. Op dit moment staan er op het terrein al 42 beelden: 20 grote sculpturen langs de weg die van de entree van het resort loopt tot het landhuis en 22 kleinere objecten rond het landhuis. De tuin rond het landhuis zal een groeiend aantal beelden gaan bevatten waarbij het streven is dat er over 5 jaar 100 beelden zullen staat.

Beatrix_1196.jpg
bottom of page